Meet The FOX
Mijn naam is Zara de Vos, een gepassioneerde jonge chef met een grote liefde voor vuur, passie en smaakexplosies.
Als kind was ik altijd gefascineerd door eten en de vreugde die het anderen brengt. Er is een unieke magie in hoe (lekker) eten iemands mood kan veranderen, hen kan laten lachen, genieten en het zo een belangrijk deel is van ons leven. Zelfs als je op reis gaat is eten bij velen een belangrijke factor. Ik hou ervan om te zien hoe smaken mensen kunnen verrassen en betoveren, en ze dat moment onthouden als puur genieten.
Toen ik klein was (en nu nog steeds) zat ik vaak naast verschillende koks, lerend en stelend met mijn ogen. Al snel begon ik zelf te koken en experimenteren met alles wat ik gezien had (met af en toe een brandalarm dat afging na een iets te enthousiaste poging op de teppanyaki).
Ondertussen studeer ik Culinary Arts English Program aan VIVES in Brugge waar ik elke dag bijleer, niet alleen door de school, maar vooral door mijn medestudenten van verschillende nationaliteiten, die mijn wereldbeeld helpen vergroten.
Origin Fox ’n Fuego
Fox ’n Fuego is ontstaan uit mijn passie voor koken en mijn impuls om kennis te delen en mensen samen te brengen rond een tafel vol levendige smaken en geurige gerechten.
De naam ‘Fox’ verwijst naar mijn achternaam, De Vos, en is een knipoog naar mijn speelse, quick-witted en creatieve kant in de keuken.
‘Fuego’ betekent vuur in het Spaans en staat voor mijn passie voor vuur, het experimenteren met smaken en de energie die ik in elk gerecht stop. Ik vind vuur een zeer fascinerend element, zoals ik altijd zeg; “El más tangible de todos los misterios visibles es el fuego”, ookwel “Het meest tastbare van alle zichtbare mysteries is vuur.”
Zelf ben ik ook erg geïntereseerd in de Spaanstalige keuken en hun cultuur. Het kan dus zeker zijn dat je een vleugje Spaans zal terugvinden in de gerechten, aangezien ik vaak al dansend op Spaanse muziek het eten klaarmaak.
Kortom, Fox ’n Fuego is meer dan een naam – het is een samenspel waar eten, vuur, creativiteit en passie elkaar ontmoeten om zo nog diepere smaken te creëren.
Core values
Bij Fox ’n Fuego draait het om meer dan alleen koken; het gaat om respect voor de ingrediënten, passie voor het vak en het creëren van een ervaring die mensen verbindt.
Wij werken met verse ingrediënten van goede en pure kwaliteit en behandelen ze met respect om hun natuurlijke smaken te laten schitteren. Koken met kruiden, specerijen en – natuurlijk – vuur geeft elk gerecht die unieke touch waardoor het tot leven komt en de smaken tot recht komen. Enige smaakverstekers zijn liefde (en misschien een beetje zout en pit voor diegene die het nodig hebben.)
We geloven dat producten niet in perfecte vormen gesneden hoeven te worden, maar dat de natuurlijke schoonheid van elk ingrediënt mag stralen.
SHARING concept
- Brengt mensen samen
- Geen keuzestress, want je kan van elk gerechtje proeven
- Extra voordeel: altijd al in je buur zijn bord willen prikken? Geen probleem, met sharing zijn er geen regels
- Voel je vrij om met je handen te eten en the full experience aan te gaan (warning: mogelijk dat je tijdens al dat genieten wat eten op je kledij morst, maar geloof me, het is het helemaal waard!)
Experience
Ik heb in verschillende restaurants gewerkt, waaronder Julien, Komparto en Vrijmoed in Gent, EST winebar een pure Mexicaanse keuken in Brugge, en LESS Eatery van de Hertog Jan Groep. Deze ervaringen hebben me veel geleerd over de diversiteit van smaken en keukens. Naast mijn werk heb ik ook deelgenomen aan culinaire competities zoals de JRE 2023 en de BJCA 2023, die ik beide won. Maar eerlijk? De wereld van competities is niet mijn ding. De mentaliteit van altijd de beste willen zijn, past niet bij mijn waarden. Ik geloof in koken om mensen samen te brengen, om te delen en te genieten – niet om de eerste plaats te behalen. Het enige dat ik wil winnen, is jouw glimlach na het proeven van een smaakbom.
In veel keukens miste ik toch iets … Te vaak ontbrak aan het eten die vonk – de passie die het tot leven brengt. Daarom besloot ik Fox ’n Fuego op te richten: om mijn liefde voor gedurfde smaken, dynamisch koken en maaltijden die mensen enthousiast maken (of er minstens een week over praten) te delen.